Home » Guest post » Bagaimana untuk berdagang Bitcoin seperti peniaga profesional

Bagaimana untuk berdagang Bitcoin seperti peniaga profesional

Berdagang dalam mata wang kripto telah menjadi trend popular di pasaran klik pautan ini. Berdagang adalah cara terbaik untuk mendapatkan wang. Berdagang dalam mata wang kripto boleh dilakukan 24 jam sehari, dan tidak seperti mata wang fiat ia tidak dikawal atau dikawal oleh bank. Ini menghapuskan isu seperti manipulasi harga. Ia adalah tempat yang sangat baik untuk berdagang mata wang kripto.

Bitcoin adalah salah satu daripada banyak mata wang kripto yang didapati bermanfaat oleh pedagang. Ketidaktentuan Bitcoin cenderung mempengaruhi prestasi mata wang kripto lain. Pada tahun 2017, terbukti bahawa altcoin meningkat kerana Bitcoin meningkat.

Bagaimana untuk memulakan dagangan Bitcoin

Anda mungkin sudah sedar bahawa ramai orang mendakwa telah menjadi jutawan dengan melabur dalam Bitcoin kerana mereka membeli semasa harga Bitcoin rendah. Terutamanya mereka yang membeli Bitcoin sebelum 2016, dan menunggu sehingga harga naik. Malangnya, ini adalah satu-satunya peluang anda untuk menjana wang dalam pasaran kripto. Kemalangan kripto awal 2018 menghapuskan majoriti keuntungan. Berdagang mata wang kripto adalah mungkin, tetapi tidak disyorkan untuk melakukannya secara spekulatif kerana harga kini telah menjadi normal.

Dagangan Hari Bitcoin

Harga Bitcoin agak turun naik sepanjang hari. Oleh itu, ia adalah aset yang baik untuk berdagang dengan cara yang sama seperti pasangan forex yang tidak menentu. Walau bagaimanapun, Bitcoin boleh menawarkan lebih banyak turun naik. Bagaimana anda boleh mendapat keuntungan daripadanya? Bot Bitcoin melakukan sebahagian besar kerja. Bot dagangan tersedia pada platform dagangan crypto untuk membantu anda menganalisis pasaran. Mereka juga boleh menutup dagangan anda dan melaksanakannya. Bot akan mengendalikan selebihnya. Anda hanya perlu memilih parameter yang sesuai dengan keperluan anda.

Adalah penting untuk memahami sistem Bitcoin dan bagaimana ia mempengaruhi harga jika anda akan berdagang Bitcoin sendiri, dan bukannya menggunakan robot Bitcoin. Kemeruapan Bitcoin boleh dikaitkan dengan permintaan. Harga Bitcoin dipengaruhi oleh pembeli besar dan pembeli pukal. Anda boleh mengenal pasti arah perdagangan ikan paus untuk berdagang ke arah yang sama. Binance Futures menyediakan maklumat ini dalam segmen sentimennya.

Penunjuk teknikal

Anda boleh menggunakan penunjuk untuk mencari titik masuk yang berpotensi. Penunjuk sahaja mungkin tidak boleh dipercayai. Oleh itu, anda harus menggabungkannya dengan data lain. Anda boleh, sebagai contoh, menggunakan data sentimen untuk membandingkan akaun besar dan kecil. Penunjuk Volume On Balance (OBV), adalah salah satu penunjuk yang paling boleh dipercayai dalam perdagangan Bitcoin. OBV ialah penunjuk yang baik untuk meramalkan arah aliran yang kukuh. Anda harus berdagang ke arah arah aliran bergerak jika OBV sejajar dengan harga Bitcoin. Mentindih Carta Bitcoin dan Ethereum ialah satu lagi strategi OBV. Perbezaan wang pintar merujuk kepada strategi di mana Bitcoin dan Ethereum berkelakuan serupa, tetapi hanya satu yang gagal mengikuti garis rintangan dan sokongan.

Inilah perbezaan wang. Ini adalah perbezaan wang antara Bitcoin dan Ethereum berbanding dolar AS. Platform dagangan Adalah penting untuk mempunyai platform dagangan yang menyediakan akses kepada penunjuk utama dan mempunyai antara muka yang direka untuk memenuhi keperluan pedagang. Trailing Crypto adalah salah satu platform sedemikian. Sangat bagus anda boleh bertukar antara pertukaran pada platform. Anda juga boleh memilih daripada jenis pesanan yang berbeza. Kunci API untuk menyambung ke pertukaran kripto yang berbeza, serta pengesahan dua faktor, adalah langkah keselamatan. Anda juga boleh berdagang Bitcoin dan pasangan crypto lain.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *